Koktajl porzeczkowy

Jeszcze mi wrzesień latem pachnie.
Swetry i skarpety nie wzięły szturmem szafy.
Herbata nie wyparła kawy.
Jeszcze nie czas na gulasze i zawiesiste zupy.
Jeszcze mnie sycą koktajle…

SKŁADNIKI NA 2-3 PORCJE:

  • 400 g czerwonych porzeczek
  • 2 małe banany
  • 1 szklanka zimnego jogurtu naturalnego
  • 10 listków mięty
  • 5 pokruszonych kostek lodu, opcjonalnie
  • szczypta gałki muszkatołowej

WYKONANIE:
Porzeczki oderwać od gałązek, umyć i osuszyć. Schłodzić.
Miętę umyć i osuszyć.
Banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki.

Zimne porzeczki umieścić w misie blendera lub w mikserze kielichowym. Dodać banany, gałkę muszkatołową, miętę oraz jogurt i zmiksować na gładki, gęsty koktajl. Do koktajlu można dodać pokruszony lód i wszystko zmiksować raz jeszcze na maksymalnych obrotach.
Natychmiast przelać do szklanek i podawać.
Jeżeli koktajl się rozwarstwi, wystarczy go energicznie zamieszać.

SMACZNEGO!

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Bezjajeczne, Desery, Koktajle mleczne, owocowe i warzywne, Soki i napoje, Śniadania i podwieczorki i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.