Czosnkowa surówka z marchewki i selera z orzechami włoskimi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Surówka zrobiona z tego, co akurat miałam pod ręką. Zdrowie na talerzu! Idealny dodatek do obiadu, na przykład do potrawki z kurczaka.

Polecam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
3 małe marchewki
1/4 dużej bulwy selera
3 duże ząbki czosnku
1 cm kawałek imbiru
garść drobno posiekanych orzechów włoskich (plus 1 łyżka do dekoracji)
1,5 łyżki jogurtu greckiego
sok z połowy limonki
sól, pieprz

WYKONANIE:
Czosnek przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z jogurtem.
Marchewki i seler obrać. Zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do miski. Dodać sok z limonki, posiekane orzechy, starty na tarce o drobnych oczkach imbir oraz jogurt z czosnkiem i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porcje surówki posypywać siekanymi orzechami włoskimi.

SMACZNEGO!

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bezglutenowe, Bezjajeczne, Dodatki do dań obiadowych, Obiady i kolacje, Sałatki i surówki, Wytrawne i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

6 odpowiedzi na „Czosnkowa surówka z marchewki i selera z orzechami włoskimi

  1. gin pisze:

    Mmm, będę musiała spróbować 🙂

  2. Atramentowa Pani pisze:

    Ja jutro robię potrawkę z kurczaka! Głodna się zrobiłam.., a to już prawie noc..
    Surówka Smakuje wybornie, znam ten przepis 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s